Actief genieten midden in de natuur

Net even buiten Dwingeloo kunt u genieten van een prachtig uitzicht over de Drentse landerijen, de bossen en heidevelden. Ervaar de rust van het platteland en de donkere nachten waarbij u zult verbazen over de grote hoeveelheid sterren die aan de hemel staan. Bij ons hoort u ’s nachts geen verkeer of andere stedelijke geluiden.

Het dorp Dwingeloo

Dwingeloo is één van de mooiste brinkdorpen in Drenthe met de prachtige brink en de “Siepeltoren” als Handelsmerk. ”De Siepel”, de ui-vormige toren van de Nederlands Hervormde kerk kunt u al uit de verte zien. Voor de kerk staat het beeld van de “Juffer van Batinge” die te paard verlangend uitkijkt naar haar bouwheer.

De brink is het centrum van het dorp en met de prachtige boerderijen en gerestaureerde panden één van de mooiste brinken die de provincie Drenthe rijk is. De omgeving kenmerkt zich door een afwisselend landschap. Het Dwingelerveld heeft de status van nationaal park. De Kraloose heide, vennen, zeldzame planten en dieren. Heel veel mensen vluchten uit het stedelijke en vertoeven in hun vrije tijd op één van de Campings in het gastvrije Dwingeloo, soms voor een paar weken maar ook voor het gehele seizoen.

Tourtochten
De Brink doet ook vaak dienst als vertrekpunt om de omgeving te verkennen. Alle zomerse activiteiten, bezienswaardigheden van Dwingeloo zelf en de omgeving, alle recreatiemogelijkheden, de Campings, Bed & Breakfastaccommodaties, Hotels, Groepsaccommodaties, Horecamogelijkheden zijn er rond Dwingeloo te vinden. Als het slecht weer is tijdens uw verblijf dan kunt u uitgebreid rondsnuffelen om te zoeken naar uitgaansmogelijkheden in de omgeving. Musea, Galeries, Pottenbakkerijen, u vindt het hier allemaal.